Consimțământul cookie-urilor GDPR

Cookie-urile, precum si datele cu caracter personal, sunt importante pentru ca site-ul sa poata functiona in conditii optime. Pentru a va oferi o experienta cat mai buna, foloseste cookies ca sa tina minte faptul ca v-ati inregistrat pe site, sa colecteze statistici anonime, sa va poata oferi functii avansate, precum si sa va livreze continut personalizat de marketing.

99 lei PACHETUL pentru gradina ta! Ai 20 ghivece cu Lamai/Maslini + Zmeura + Mure + un cadou special!
In Casa
Nu se mai afla in stoc
99 RON

99 lei PACHETUL pentru gradina ta! Ai 20 ghivece cu Lamai/Maslini + Zmeura + Mure + un cadou special!

O planta ce ne duce cu gandul la insoritele insule italiene, lamaiul este un arbust fructifer cultivat comercial in jurul Marii Mediterane si in alte zone cu un climat similar cum ar fi California, America Centrala si de Sud, iar la ghiveci in restul lumii.

Lamaiul este la baza un hibrid, ca de altfel aproape toate fructele citrice disponibile pe piata. Incrucisarea din care a rezultat lamaiul este cea intre un Citron (una dintre citricele originale) si un portocal acru.

Cel mai probabil lamaiul a aparut in sudul Indiei, nordul Myanmarului si China si a fost folosit inca de la inceput pentru proprietatile sale medicinale si antiseptice. In zilele noastre, frunctul lamaiului este nelipsit din multe bucatarii ale lumii cu o deosebita importanta pentru cea Asiatica si Mediteraneana.

Depinzand de specie, in natura poate ajunge pana la o inaltime de 6 metri si un diametru de 4. Pentru cultivare si o productivitate crescuta, se prefera o dezvoltare mai degraba pe orizonata decat pe verticala.

Crescut la interior dimensiunile sale sunt mult mai reduse, depinzand in primul rand de marimea ghiveciului, putand ajunge la o inaltime de pana la 1,8 metri, insa avand in vedere ca si exemplare inalte de numai 30 centimetri pot fi pline de fructe, inaltimea redusa nu este neaparat un impediment.

Udare
Lamaiul la ghiveci prefera un sol umed insa nu imbibat in apa, drenajul bun fiind o cerinta obligatorie. Ca si in cazul altor plante la ghiveci, pe timpul iernii cantitatea de apa trebuie ajustata la conditiile de lumina slaba, pe cand vara in functie de marimea recipientului se poate ajunge la udari la fiecare 3-5 zile.

Solul nu trebuie sa se usuce excesiv intre udari, planta fiind sensibila la acest lucru. La polul opus, daca apa nu se dreneaza suficient si solul ramane imbibat prea mult timp, radacinile vor incepe sa putrezeasca, planta riscand sa fie pierduta.

Primele semne pe care le vedem in cazul udarii insuficiente sunt la nivelul frunzelor, acestea capatand un aspect deshidratat, verdele schimbandu-si nunanta spre maroniu. Din pacate la aparitia acestor semne frunzele vor fi pierdute chiar daca intervenim rapid cu apa, insa lamaiul are capacitatea de a se regenera relativ rapid, noi frunze si cregute aparand in scurt timp.

In cazul udarii excesive, aceleasi frunze vor capata nuante de verde deschis spre galben. In acel moment udarea trebuie oprita si apa indepartata din masca sau farfurie daca este cazul.

Fertilizare
Ca orice alta planta citrica, lamaiul are nevoie mare de nutrienti in sol, lucru accentuat in cazul cresterii in ghiveci. Se recomanda fertilizarea periodica in lunile de crestere din primavara si vara cu un ingrasament complet care sa contina azot, fosfor si potasiu sau calea mai sigura, un fertilizant special pentru citrice.

Deficientele in nutrienti vor fi vizibile la nivelul frunzelor, fiecare dintre acestea cauzand culoarea acestora sa treaca de la verde inchis spre diverse stadii de galben.
Inaltime aprox 100mm

Maslinul
Udare

E nevoie de putina atentie cand vine vorba de udare pentru ca solul nu trebuie sa stea umed, apa in exces ducand rapid la putrezirea radacinilor si pierderea maslinului. Pe de alta parte, solul nu trebuie sa nici sa se usuce complet.

Pe timp de iarna, arborele va intra intr-o perioada de repaus vegetativ iar necesarul sau de apa va fi si mai scazut ca de obicei.

Semne de alarma privind udarea excesiva se pot observa cel mai usor in culoarea frunzelor, daca acestea incep sa se ingalbeneasca atunci trebuie sa actionam si sa lasam solul sa se usuce mai mult.

Originari din zona Marii Mediterane, arborii de maslini sunt parte a unor imagini iconice pe coaste abrupte si dealuri stancoase si aride. Mediul lor ideal consta in zone cu soare abundent, clima temperata pe timp de iarna si caniculara pe timpul verii. Solul in care reuseste sa se dezvolte este unul inospitalier pentru multe alte plante, sarac in nutrienti, nisipos si cu pietre ce ii confera un drenaj foarte bun.

Au un ritm de crestere lent, insa sunt longevivi si pot ajunge la mii de ani- cel mai vechi specimen cunoscut fiind considerat unul din orasul Cretan Ano Vouves a carui varsta este estimata intre 2000 si 4000 de ani.

Desi in natura par sa rasara din piatra seaca si sa indure temperaturi caniculare si soluri sarace, cu totul alta este povestea atunci cand incerci sa cresti acelasi arbore la interior.

Totul depinde in cea mai mare masura de nivelul de soare pe care il poate primi, asa ca daca dispui de o fereastra orientata catre sud fara cladiri sau copaci ce obstructioneaza soarele, poti creste un maslin la interior.

Mutarea ghiveciului in exterior se face treptat. Gasiti un loc cu soare din plin si ferit de vant, iar timp de cateva zile scoateti ghiveciul afara, incepand cu patru ore si crescand treptat perioada de acomodare pana la mutarea completa.

Dupa cateva zile acesta poate fi lasat la exterior pana cand minimele vor ajunge iar la 5 grade, apoi pentru a fi adus la interior se va urma acelasi procedeu: il tinem intr-un loc cu mai putina lumina timp de cateva zile pana va fi mutat complet in casa.

Mure

Murul, Rubus fructicosus, este arbustul fructifer care crește spontan aproape în toate regiunile geografice. Plantarea butașilor de mur se face primăvara sau toamna, iar îngrijirea culturii nu este deloc pretențioasă. Descoperă cum se întreține o cultură de mure, dar și ce beneficii și proprietăți are consumul fructelor. Rețete culinare cu mure.
Murul este una dintre cele mai vechi plante medicinale, care se găsește în peste 100 de specii și 1.000 de varietăți hibride. Fructele pot fi consumate atât în stare pură, crude, cât și prelucrate în diferite rețete culinare.
Plantarea culturii de mur Plantarea unei culturi de mur este recomandată primăvara, începând cu luna martie, aprilie, ori toamna, începând cu luna octombrie, noiembrie, după căderea primei brume.
Pentru plantare se vor face găuri în pământ de aproximativ 20 de cm adâncime și 25 cm lățime. Butașii se pun în pământ la 20-30 cm diferență, chiar și până la o distanță de 60 cm astupată cu pământ afânat pentru a ajuta la dezvoltarea rădăcinii. În prima săptămână de la plantare, cultura de mure se udă cu aproximativ 3-5 litri de apă pentru fiecare butaș plantat, repetându-se acest procedeu de două ori. După udare, butașul de mur poate fi tăiat maxim 5 cm de sol și așteptat până în primăvară, până când acesta va înmuguri. Odată ce cultura de mur se va prinde, aceasta nu va mai trebui udată, decât în zilele secetoase de vară.

Zmeurul, Rubus Idaeus, este un arbust fructifer care crește sub formă de tufe, cu lăstari târtori și tulpini drepte, arcuite la vârf. Zmeura este populară datorită conținutului ridicat de vitamine, calciu, fier, potasiu, magneziu, acid salicilic, se plantează ușor și nu are nevoie de condiții speciale de creștere.
Plantarea drajonilor de zmeură se face primăvara și toamna, iar pentru o dezvoltare prielnică, fructele au nevoie de o îngrijire corespunzătoare. Află tot ce trebuie să știi despre zmeură. Citește despre plantarea, îngrijirea, recoltarea și beneficiile fructului.
Particularitățile zmeurei Arbustul are un sistem radicular ramificat, care pătrunde în sol până la o adâncime de 30, maxim 40 cm. Tulpinile tinere ale zmeurei sunt ușor înclinate spre vârf, iar pe ele se formează lăstari care vor fructifica.
Durata de viață a tulpinilor este de 2 ani, frunzele sunt compuse, cu 3-5 foliole și dispuse altern pe tulpini. Fructul de culoare roșie sau galbenă, atunci când ajunge la maturitate se desprinde ușor de pe receptacul. Majoritatea soiurilor de zmeură formează fructe o dată pe an, vara. Tulpinile cresc vegetativ în primul an și formează mugurii de rod, iar în anul următor fructifică pe lăstarii laterali, formați în timpul primăverii. Soiurile remontante de zmeur formează flori și fructe încă din zona de vârf a tulpinilor, din primul an, toamna. Porțiunile care fructifică se usucă peste iarnă, iar primăvara se îndepărtează. Anul următor tulpinile fructifică în partea inferioară, în prima parte a verii.
Clima și solul producției de zmeură Plantele de zmeur au nevoie de lumină, deoarece în condiții bune de iluminare produce fructe de calitate și formează mai mulți muguri de rod. Au o rezistență mare la ger, dacă tulpinile sunt bine maturate, arbustul poate rezista la temperaturi de până la – 20 de grade Celsius. Cerințele de apă sunt mai ridicate în perioada de creștere a tulpinilor și de maturare a fructelor de zmeur. Pe lângă umiditatea din sol, zmeurul are nevoie de umiditate atmosferică ridicată. În caz contrar, arbustul va da producții mici și fructe nearomate.
Pachetul include- 5 ghivece lamai/Maslini + 15 ghivece Mure/Zmeura
In eventualitatea in care plantele ajung ofilite/uscate/deteriorate din cauza întârzierii livrării de către curier, nu ezitați să ne sunați sau sa ne scrieți pentru a înlocui plantele. Înlocuirea este gratuita aveți drept de retur colet 14 zile ,un drept pe care îl respectam tuturor cumpărătorilor noștri.
Vă mulțumim pentru achiziție!

Produse
Cele mai bune oferte de pe piata
Transport
Livrare rapida prin Curier